Blogg

Näsan är svullen och tippen något hög

IMG_ 111550nex

Näsan är svullen och tippen något hög. De närmaste månaderna försvinner svullnaden men ersätts av ett tunt lager fast ärrvävnad i näsan.

Därefter försvinner det mesta av ärrvävnaden. Näsan blir då lika mjuk som innan operationen och tar sin slutliga form. Förloppet brukar ta cirka ett år men varierar från person till person.

En stor näsoperation och tjock näsa före operationen kan förlänga läkningstiden.

Tryck med tejp, gips, kortisonbehandling men framför allt tid ger en smal och mjuk näsa / Gustav Aniansson

Sekundär Bröstförstoring, byte från 310 cc låg profil till 325 cc hög profil

Sekundär Bröstförstoring, byte från 310 cc låg profil till 325 cc hög profil

Den här patienten gjorde en bröstförstoring med lågprofilimplantat 310 cc för sju år sedan. Hon ökade då brösten med en (1) kupstorlek. Implantaten var av typ PIP och byttes därför ut. Storleken på implantaten ökades med endast 15 cc. Det är en mycket liten ökning men ändå ökade bröststorleken med nästan en kupa eftersom lågprofilimplantat byttes till högprofilimplantat.

Samtidigt korrigerades en mindre asymmetri på vänster sida. Om man tittar noggrant på förebilderna syns att vårtgården på vänster sida sitter lägre. Efter implantatbyte ser en att bröstet är rundare, bröstvårtan pekar mer framåt på vänster sida och sitter högre upp på bröstet.
Den tidigare kirurgen korrigerade inte detta då det kan vara svårt att utföra utan att flytta bröstvårtan. Här gick det att åstadkomma inifrån utan nya ärr.
180 cm 68 kg, 325 cc hög profil Mentor / Gustav Aniansson

Under konsultation gjordes en datorsimulering av önskat resultat.

Efter 1 vecka kan en se att näsan börjar likna datorsimuleringen.

Tryck med tejp, gips, kortisonbehandling men framför allt tid ger en smal och mjuk näsa / Gustav aniansson

Bröstförstoring för och efter 1 år.

1next

Bröstförstoring 535 cc före och efter 1 år.

Den här patienten är lång (170 cm) och hade liten bröstvolym preoperativt. Hon kunde därför lägga in något större implantat än en kortare patienten med mer egen bröstvolym.

Ärren är lätt hypertrofiska (rödare och tjockare än normalt). Om de inte bleknar och mjuknar kan de kortisonbehandlas för ett finare slutresultat.

De bästa resultaten efter en bröstförstoring fås om patienten har små bröst före operationen och god vävnadselasticitet. Ptosen (hänget) blir då litet.

Om en patient går upp i vikt ökar fettvolymen på brösten. Fett är lösare än gelésilikon och ger ptos (häng) liksom sjunkande vävnadselasticitet. Vävnadselasticiten sjunker med åldern. Rökfrihet, måttlig solexponering och normalvikt minskar risken för ptos. Således är det viktigt att inte gå upp i vikt, inte röka och inte sola så en bränner sig, om en inte vill ha ptos / Gustav aniansson