Bröstförstoring 400 cc före operationen och efter 2 veckor.

Den här patienten ville ha ett naturligt resultat med litet ptos (häng).

Hon hade fått hudbristningar och litet häng efter viktnedgång.

Stor viktändring, pubertet och graviditet är de vanligaste orsakerna till hudbristningar.

Hudbristningarna fanns alltså innan operationen och är en sällsynt komplikation till bröstförstoring.

Vårtgårdarna pekar något utåt både före och efter bröstförstoringen.

Det går att få bröstvårtorna att peka mer framåt, men då får implantaten lägges mer lateralt (brett isär) och ett mellanrum uppstår mellan brösten.

Vårtgårdarna kan flyttas medialt (mot mitten) men då blir det ärr runt dem.

Ärrens längd, under brösten där implantaten lagts in, beror på kirurgisk teknik och hur stora implantaten är.

Är implantaten 400 cc stora behöver ärren oftast inte vara längre än 4 cm under brösten. Om ärren görs för korta är det svårt att lägga in implantaten utan att det finns risk att implantaten deformeras (omformas) något.

Det är viktigt att förklara för patienten före operationen hur det kommer att se ut efter operationen och vilka alternativ som finns.

Den här patienten är 164 cm lång och väger 52 kg.

Mentor 400 cc high profile submuskulärt lades in.

Bilderna är från före operationen och efter 2 veckor / Gustav Aniansson Nackakliniken

IMG_4130 1500 NK 1 IMG_4130 1500 NK 2 IMG_4130 1500 NK 3 IMG_4130 1500 NK 4 IMG_4130 1500 NK 5